Koncert Žanety Vítové a sauna s kouřovým rituálem

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuNezařazené

Zveme vás ve čtvrtek 29 února 2024 od 18:00 hodin k poslechu ambientního setu pro uvolnění a vyrelaxování těla i mysli v podání Žanety Vítové, jejího akordeonu, kalimby, zvonečku a terénních nahrávek z Bílých Karpat. Hodinový proud hudby vás povede přes harmonické naladění, uzemňující hluboké tóny a rytmus do zvuků přírody propojené s melodiemi akordeonu. Základní hudební principy spolu s přirozenými zvuky okolí a jejich minimalistické využití koncentrují a uklidňují mysl a skrze zvukovou meditaci se dostáváme do uvolněného bytí.

Po hudebním wellness následuje saunové wellness s kouřovým rituálem, který ještě více podpoří očistu těla, nebo můžete posedět v naší kavárničce.

Žaneta Vítová (1991) se zaměřuje na soudobou vážnou hudbu, volnou improvizaci a autorskou tvorbu. Je členkou tria ConTRIOlogy (akordeon/ cimbál/ zpěv) a kapely Dust in the Groove, která kromě koncertní činnosti pořádá workshopy pro děti „Malujeme hudbu“, kde děti tvoří vlastní grafické partitury, které hudebníci následně interpretují. S hlasovou performerkou Annabelle Plum tvoří duet, který má na kontě zatím první desku Interference. Pravidelně spolupracuje s nezávislými operními a jinými soubory jako jsou Opera Diversa a Hausopera, Divadlo Continuo a Co.labs. Je také autorkou hudební publikace Akordeon vypráví, která se zaměřuje na rozvoj improvizace a kreativity u začínajících akordeonistů. Pedagogicky působí na ZUŠ Kuřim. V posledním roce se zabývá studiem muzikoterapie na Akademii Alternativa, kde zkoumá obecné účinky hudby na lidi. Při studiu na Pražské konzervatoři získala několik ocenění v sólové i komorní hře na mezinárodní akordeonové soutěži v chorvatské Pule.

www. zanetavitova.cz